Undvik detta i en reklamfilm

En välgjord reklamfilm är oslagbar som marknadsföring. Dock är det nog många företag som sett dåliga reklamfilmer och tänkt att de absolut inte ska göra något lika dåligt själva. Gjort en film och sedan blivit missnöjda, det visade sig vara svårare än vad de trodde.

Att spela in en bra reklamfilm är sannerligen inte något enkelt projekt. Effektiva reklamfilmer är slagkraftiga och minnesvärda och tekniskt välgjorda. För att uppnå resultat kan det löna sig att anlita ett företag som Bsmart för att producera reklamfilmen. De vet nämligen precis vad som ska undvikas för att skapa en effektiv reklamfilm. För det är många saker som ska falla på plats. Budskapet ska paketeras effektivt med både ljud och bild – och det finns många fallgropar. Som tur är finns det både inspiration att hitta och hjälp att få för att göra bra reklam.

Titta på några av de bästa – och sämsta reklamfilmerna

På Resumés lista över de tio bästa svenska reklamfilmerna någonsin kan ni få en uppfattning om vad ni ska göra. Inspiration kan ni hitta också GöteborgsPostens lista över några av de roligaste svenska reklamfilmerna någonsin. Sydsvenskan listar de fem bästa och sämsta reklamfilmerna från 2017 års upplaga av amerikanska Super Bowl. Genom att titta på de sämsta filmerna kan ni få en uppfattning om vad ni ska undvika.

Generella råd om hur ni inte ska göra en reklamfilm

  • Krångla inte till det – en reklamfilm är max en minut lång. Konstruera inte en handling eller upplägg som är för komplicerat för att rymmas i formatet.
  • Tryck inte på för många saker/aspekter. Reducera produkten eller varumärket till så få variabler som möjligt och understryk dem flera gånger. Det gäller att få de som ser reklamfilmen att minnas det ni säljer. Det gör de om budskapet är renodlat.
  • Ta inga genvägar. Det är väldigt viktigt att reklamfilmen ser professionell ut för att den ska få genomslaget ni eftertraktar. Anlita ett företag som Bsmart som kan göra verklighet av er vision.
  • Presentera inte produkten rakt upp och ned. Det kan fungera, men det mest effektiva sättet att sälja en produkt är genom att ni presenterar den inom ramarna för en berättelse. En berättelse som potentiella kunder kan känna igen sig i.