Underlätta tillgänglighet med telefonkö

Det finns flera knep man kan ta till för att skapa bättre kundrelationer och det viktigaste ett företag kan göra för att främja detta är att vara tillgängliga – ett företag med långa telefonköer eller som endast är kontaktbara via e-post har sällan nöjda kunder. Och några typexempel på detta är bland annat Bredbandsbolaget och Försäkringskassan som nyligen fått kritik för sin samtalshantering – så det kanske är dags att se över det egna företagets telefonilösningar för att inte hamna i samma negativa spiral som dom?

5581114-wrapped-in-telephonesIdag är det allt fler företag som låter sina kunder vänta i långa telefonköer innan de kommer fram till en handläggare eller till en kundtjänstmedarbetare. Till exempel nu i januari var det Bredbandsbolaget som fick kritik då deras kunder fick vänta längre an två timmar i kö för att få hjälp – och då kom de endast fram till en automatisk telefonsvarare med olika klickalternativ (källa). Likaså har även Försäkringskassan fått utstå kritik för sina köer som går uppåt en halvtimme trots att verksamheten har som mål att besvara samtal mycket fortare än så. Till Sveriges radio säger chefen för deras kundcenter att väntetiden beror på att vissa perioder är intensivare än andra och att man inte har möjlighet att ringa in extra folk med kort varsel. Men vad skulle lösningen på de långa telefonköerna kunna vara? En enkel svarstjänst med automatisk telefonbokning.

Varför använda telefonbokning?

Att använda sig av telefonbokning skulle nog vara den simplaste lösningen för att få bukt med telefonköerna eftersom att dessa möjliggör att kunden istället blir uppringd en angiven tid – och slipper på så vis vara bunden vid sin telefon under väntetiden. Till exempel har bland annat Landstingen och vårdcentralerna blivit mer tillgängliga tack vare funktionen TeleQ som möjliggör just återuppringning vid en angiven tid. Och det är tack vare den tjänsten som exempelvis Jönköpings landsting kunde besvara hela 100 procent av alla sina samtal under 2013 (Källa). Så om man vill säkra att ens eget företag verkligen besvarar alla inkommande samtal är telefonbokning verkligen något att titta närmare på!