Så får du hjälp med företagets ekonomi

Att starta och driva ett företag kan vara krångligare än man som entreprenör först inser. Ofta är man så fokuserad på själva grundidén och dess väg till marknaden att man glömmer det väsentligaste med att driva ett företag: Ekonomin.

Som tur är så kan man idag som företagare få hjälp med det mesta när det kommer till temat bokföring. Revisionsbyrån grantthornton.se hjälper dig som företagare med allt som hör till företagets ekonomi så att du kan koncentrera dig på det du gör bäst, att utveckla produkt och varumärke. Några exempel på vad de kan erbjuda är affärsrådgivning, redovisning och beskattning.

Affärsrådgivning vägen till framgång

Affärsrådgivning är en fantastisk tillgång. För att få hjälp att driva idén till en färdig verksamhet så behöver man som entreprenör tillgång till andras råd och erfarenheter. Får man det är chansen att lyckas så mycket större. En kul tanke på affärsrådgivning är start-up Stockholms sätt att erbjuda gratis affärsrådgivning från en buss.

Ta hjälp med redovisningen

En av de sakerna som är allra svårast med att driva ett företag är alla olika regler som gäller när det kommer till redovisning. GP har några bra tips när det gäller att deklarera, men om man inte är en fena på siffror så är det bra att söka extern hjälp. Det är viktigare att det blir rätt än att det blir billigt.

Få hjälp att räkna ut skatten

Det är inte helt lätt att få grepp om begrepp som vinstskatt och moms även om de är de vanligaste skatterna man som företagare skall betala. Är man momsbefriad eller inte? Vilken skattesats är det som gäller och har det betalats tillräckligt? Man besparar sig mycket magont och väldigt mycket tid genom att låta proffs gå igenom ens papper och sköta alla uträkningar.