Kommun i blåsväder efter konferens

Att hålla mässor och konferenser under hösten är inte något som hör till det ovanliga, vad som däremot inte riktigt brukar ingå är att konferens- och mässbesökare får preventivmedel i sin goodiebag – något som man under mässan i Trelleborg delade ut.

ShoppingkassarAtt på en arbetsplats besöka olika konferenser och mässor i syfte att öka kompetensen på företaget är inget ovanligt, men för besökarna på Trelleborgs Kvalitetsmässa blir det nog att boka konferens i Stockholm nästa gång istället. Trelleborgs kommun valde nämligen att dela ut preventivmedel till besökarna samtidigt som kommunens representanter glatt antydde att detta var något som hör konferenser till och att det är bäst att skydda sig. Och någon som inte riktigt uppskattade den bistra eftersmaken av kommunens kommentar var besökaren Anders:

”– Han ger mig den med kommentaren ”det är ju konferens”. Jag svarar att min fru är hemma och jag är lyckligt gift. Han säger ”det har väl inte hindrat nån”. Jo, mig hindrar det, säger jag, och sen gick jag.” berättar Anders för Sveriges Radio.

För Expressen utvecklar han sedan sitt uttalande genom att säga att han absolut inte har något emot preventivmedel, men att han där och då undrade vad det var för målgrupp egentligen och att det inte var en festival man var på. Dock anser Cecilia Lejon, som är chef för arbetsmarknadsförvaltningen som delade ut preventivmedel som give away, att irritationen kring utdelningen är att göra en höna av en fjäder. Men i en intervju med Trelleborgs Allehanda säger hon även att kommentaren från utdelarens sida är märklig och ytterst olycklig samt att hon sa ta upp det med personen i fråga. Att kommunen väljer att ha preventivmedel som marknadsföringspryl tycker hon dock inte är konstigt i sig och säger till Trelleborgs Allehanda:

”– Det handlar om ett ansvarstagande och är något positivt tycker jag.”