Gott bemötande börjar i växeln

Det finns många anledningar att lägga lite extra energi på sin reception och växel på ett företag, det är nämligen här som kunden får sitt första intryck av företaget eller arbetsplatsen – och därför är det ytterst viktigt att just satsa på en god arbetsmiljö för sina receptionister.

Stort företag med reception och växel? Se då till att skapa en bra arbetsmiljö för dem som arbetar här. Det är nämligen här som den första kontakten med företaget sker, och det första intrycket är viktigt för att skapa goda relationer med potentiella kunder till företaget. En bra arbetsmiljö med mobil växel och fungerande inpasseringssystem är nycklar för att skapa en god grund för vinnande kommunikation. Och har man tankar och funderingar på hur man ska gå tillväga för att skapa detta så finns tips att hämta inspiration från. Ett exempel är till exempel Vetlanda vårdcentral, vila Vetlanda-Posten skriver om, som vunnit pris just tack vare sin välfungerande reception och växel, och kan vården klara av ett gott bemötande kan vem som helst det – om man gör det rätt.

Tips på kommunikation i växel och reception

Det finns både bra och dåliga exempel när det kommer till receptioner. Något som Helsingborgs Dagblad skrev om 2015 var rörande en reception som på grund av en hel del olika faktorer kommit att drabbas av riktigt dålig arbetsmiljö för de anställda. Vad som bland annat saknades var en chef, i stället lämnades personalen att ansvara för mycket själva och utan att just kommunikationsbiten fungerade vilket resulterade i en anmälan till arbetsmiljöverket tillslut. Att tänka på är dock det gamla uttrycket ”intet ont som inte för något gott med sig” för inom kort kom det att bli en hel del förändringar på arbetsplatsen och i dagsläget, flera år senare är arbetsmiljön långt bättre och besökare i denna reception möts av glada och engagerade receptionister. Det viktigaste tipset för en god arbetsmiljö och en bra reception är kort sagt just kommunikation, och även att de anställda har en chef att luta sig emot och en god möjlighet till att kommunicera. För kom ihåg – gott bemötande börjar i växel och reception vilket kan vara grunden till ett lyckat företag.