Framgångsrik glöggreklam

Tv-reklamHur marknadsför man inte sitt företag eller sin produkt bättre än med en välregisserad reklamfilm som bjuder in till skratt och igenkänning? Reklamfilmen är fortfarande stark, det gäller bara att ha rätt regi och hitta en väg in i folkets hjärtan – eller ha en jobbig jingel.

Tidigare inlägg handlade om reklam, om vad vi tröttnar på och vad som är populärt just nu. Det kända reklamfenomenet produktplacering diskuterades då ingående, men nu ska det handla om en annan typ av reklam som är framgångsrik. Reklamfilmer som har glimten i ögat och innehåller humor har genom åren och även nu gjort succé både på biodukar och på tv. En framgångsrik reklamfilm får tittare att känna igen den väl, oavsett om det är en ny version eller äldre. Ett företag som verkligen lyckats med detta är glöggtillverkaren Blossa. För vem minns inte den där sången som alltid spelas i reklamen? ”B L O S S A – glöggen heter Blossa!” Nej, tänkte väl det. En jingel som sannerligen sätter sig på hjärnan, som man både tröttnat på men ändå gillar.

Regi eller jingel

Oavsett om man vill ha en lite småjobbig jingel i sin reklamfilm eller satsa på en rolig regi, så tänker man ganska så rätt. Det gäller att hitta en väg in i folkets hjärtan, och hjärnor helt enkelt. I Dagens Media kan man läsa om hur Blossa i slutet av 2000-talet gav sin klassiska tomtefilm från 1994 nytt ljus, och än idag så sätter sig den berömda jingeln sig på hjärnan hos de flesta. Ett år tog tomtarna bort ur reklamen, och nu är Blossa tillbaka med en ny reklam efter några års uppehåll i tv-rutan. I år bjuder Blossa på en uppdaterad version av den välbekanta jingeln, hela Sveriges glöggsång. Glöggen heter Blossa!

Här är 2012 års upplaga av Blossas klassiska glöggreklam, undra hur den blir detta år?