Fördelarna med kaffepausen

Dricker du kaffe på jobbet och tar många kaffepauser? Bra! Det finns faktiskt flera bra och goda skäl till att göra just detta – här listas några av dem!

Att dricka gott kaffe på jobbet är det många som vill göra, men även om kaffet inte alltid smakar himmelrike kan det i alla fall vara en bra idé att ta kaffepauser. Det har nämligen många goda fördelar med sig – du får bättre minne, blir piggare och blir mer positiv. Det är något som bland annat Expressen skriver om och har listat följande av kaffets goda egenskaper:

  • Du får bättre minne tack vare koffeinet i kaffe, det visar nya studier
  • Du minskar risken att drabbas av prostatacancer, kaffedrickare har nämligen 60 % mindre chans att få aggressiva tumörer och kaffe påverkar könshormon samt hur kroppen bryter ner socker.
  • Du minskar risken att få bröstcancer, kvinnor som dricker kaffe har lägre frekvens av bröstcancer än de som sällan eller aldrig dricker kaffe.
  • Du ökar kärlens elasticitet med kaffe, det i sin tur minskar risken för hjärtsjukdom.
  • Du blir inte lika lätt deprimerad.
  • Du återhämtar dig fortare efter träning, upp till 60 procent bättre eftersom musklerna får lättare att ta upp kolhydrater i kombination med koffein

Kaffet gör dig social

En annan sak som hör till kaffets positiva effekter är att det gör dig mer social, och det är något som verkligen är bra på en arbetsplats. Kaffe gör dig nämligen mer energisk och alert vilket i sin tur gör dig mer pratig och alltså mer social – en ypperlig egenskap att ha i fikarummet på jobbet med andra ord!