Do’s and dont’s på konferensen

Dags för konferens med jobbet? Härligt, men konferensen innebär inte bara nöjen med kollegorna, det är först och främst arbetstid där deltagarna förväntas vara presentabla och på hugget.

För att få till en lyckad konferens krävs det tanke bakom vart ni ska åka. Även om fest med kollegorna enligt många hör till, så kan det vara taktiskt att ta det lugnt med alkoholen. För att undvika att hela resan mynnar ut i ett stort partajade som till och med chefen deltar i, kan det vara smart att skippa storstadsresan och att boka naturskön skärgårdskonferens i stället. Ett ställe med lugn atmosfär kan även vara ett bra val för att förebygga jobbstress som många känner. Att komma bort från storstaden och den vardagliga arbetsmiljön där medarbetarna kan umgås i en avkopplande miljö är en motverkande faktor, läs mer om jobbstress.

Mobilvett

Många har dålig koll på hur man ska bete sig på konferensen. Det handlar kort och gott om vett och etikett. På konferensen är du inte längre på hemmaplan och där är mobilvett viktigt att ha i åtanke. Sätt mobilen på ljudlös och undvik att plocka upp den under möten eller middagar, det kan uppfattas som arrogant och kan ge sken av ett visst ointresse. Enligt Veckans Affärer ska du om du får ett samtal som du bör svara på, smyga iväg och kupa handen kring mun och näsa under konversationen. Detta för att dämpa ljudet och för att signalera till eventuella åskådare att det är ett viktigt samtal som du var tvungen att ta.

Fyllefest ger inget bra intryck

Skippa festandet och satsa på att ta ett gott snack med medarbetarna i stället. Överkonsumering av alkohol och dans in på småtimmarna bidrar inte till givande samtal och det är lätt att pinsamma situationer uppstår som ångras dagen efter. Var pigg och fräsch på mornarna för att kunna njuta av hotellfrukost och visa du kan på konferensdagarna. Videon nedan är ett exempel på hur man INTE ska uppföra sig på konferensen.