Årets fattigaste månad äntligen över

Den svåra månaden är över. Fattigmånaden, som många kallar januari, har äntligen passerat. Lönen kom för de flesta i fredags, men några fick vänta tills idag med att få in pengar på kontot. Lönen var säkerligen efterlängtad, men tyvärr blir det många som inte kan andas ut av lönen – i och med de skulder som januari har samlat på sig.

Låna pengar

Att ta så kallade sms-lån och snabblån är extra vanligt under januari, någonting som dessvärre kan påverka resten av året. Även små summor, på bara några 1000 kronor blir svåra att betala av och istället för att bli skuldfri, betalas lånet med ett lån. Det är en ond cirkel och det krävs mycket för att bli fri. Har du samlat på dig flera lån över jul och nyår? Det bästa tipset är att, istället för att låna på nytt, är att samla din lån under ett. På så vis får du ner räntan och kan lättare betala tillbaka skulden. Mycket, vid lån, handlar om att göra det på rätt sätt – även fast det inte är det lättaste. Om du inte hittar ett bra sätt att låna pengar på, kommer du bara gräva dig djupare i din skuldfälla.

Tips från nyheterna

Sveriges Radio har i ett inslag här, också tagit upp årets fattigaste månad. De har pratatmed människor runt om i Sverige, och ser en trend att många har svårt att klara de sista dagarna i januari. I Dagens Nyheter har man använt januari för att tipsa om hur man slipper svåra ekonomiska situationer i framtiden. I artikeln ”Utnyttja helgerna till att se över din ekonomi” så har Maria Croft, privatekonomisk krönikör, tagit fram olika tips om hur du gör en bra budget.


Bra tips från Nyhetsmorgon i denna video. Om hur du gör för att december inte ska ruinera dig.